Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου » Δελτίο Τύπου 04-01-2019

Δελτίο Τύπου 04-01-2019

Η «ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ» Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία, Συνδικαλιστική Παράταξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, με αφορμή την έναρξη του Καρναβαλιού στις 19/1/2019, λέει ΟΧΙ σε οτιδήποτε καταπατά – παραβιάζει και πλήττει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, την ποιότητα της προσωπικής και οικογενειακής ζωής κάθε ανθρώπου.

Λέει ΟΧΙ στην εφαρμογή νεόφερτων νομοθετημάτων, τα οποία επιτρέπουν το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και την υλοποίηση διάφορων «πολύχρωμων» γεγονότων, όπως οι «λευκές νύχτες».

Λέει, όμως, ΝΑΙ στην ανάδειξη των εθιμοτυπικών εκδηλώσεων πάντοτε με εφαρμογή των νόμων και με ελέγχους από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες σε θέματα πάταξης παραεμπορίου και τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

Οι αποφάσεις που αφορούν την Πόλη μας, πρέπει να έχουν ως αφετηρία τις ανάγκες και τη βούληση των πολιτών της Πάτρας.

Η Πόλη μας έχει ανάγκη την Ανάπτυξη με Επίκεντρο τον Άνθρωπο προκειμένου να καταπολεμηθούν το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που πλήττει την περιοχή μας και η δυσχέρεια που έχει επιφέρει η κρίση στο βιοτικό επίπεδο του κάθε ανθρώπου.

Η Πόλη μας χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της κατόπιν της μετάλλαξης που έχει υποστεί συνολικά η ελληνική κοινωνία και να εκμεταλλευτεί με σχεδιασμό και διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων εταίρων, το σύνολο των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων (γεωγραφικά, οικονομικά, πολιτισμικά, κτλ), όπως επί του προκειμένου του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού, ο οποίος μετρά περίπου 180 χρόνια ιστορίας.

Με εξωστρέφεια μπορεί να αναδειχθεί η ιστορία του σε όλη την Ευρώπη και η Πάτρα μας να γίνει πανευρωπαϊκός προορισμός και πόλος έλξης επισκεπτών.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, όπως ήδη αναφέραμε, με σχεδιασμό, διαβούλευση, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, εργοδότες και εργαζόμενοι, χωρίς κομματικούς τακτικισμούς, χωρίς αγκυλώσεις και αφορισμούς, πάντοτε με Επίκεντρο τον Άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του.

Όταν, τελικά, μπορέσουμε και βάλουμε την Πόλη μας σε τροχιά Ανάπτυξης θα επωφεληθούν όλοι.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το μάρμαρο της κρίσης το έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *