Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου » Η ασυδοσία και η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας ευθύνονται για την τραγωδία από την κατάρρευση της Γέφυρας στην Πάτρα

Η ασυδοσία και η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας ευθύνονται για την τραγωδία από την κατάρρευση της Γέφυρας στην Πάτρα

Η Επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Δημοκρατικής Ενωτικής Συμμαχίας (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ.) και πρώην Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου βρέθηκε την Κυριακή 23/7 και τη Δευτέρα 24/7 στον τόπο της τραγωδίας όπου κατέρρευσε η γέφυρα.

Παρακολουθώντας την προσπάθεια απεγκλωβισμού των συνανθρώπων μας, η εικόνα είναι σοκαριστική.

Παρά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για παύση εργασιών από τις 12:00 έως τις 17:00 λόγω καύσωνα με ακραίες θερμοκρασίες, ημέρα Κυριακή, ένας χειριστής και τέσσερις εργάτες εκτελούσαν εργασίες κατεδάφισης σπάζοντας μπετά και κόβοντας τον οπλισμό της γέφυρας, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα προβλεπόμενο μέτρο για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και των διερχόμενων πεζών και αυτοκινήτων.

Παρά τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα των εργασιών δεν υπήρχε επιβλέπων αρμόδιος μηχανικός, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η παρακείμενη αρτηρία του αυτοκινητόδρομου ήταν σε κανονική κυκλοφορία.

Αντιθέτως, δεν είχε γίνει ούτε ο απαιτούμενος αποκλεισμός του χώρου εργασιών. Η εταιρία θα πρέπει να απαντήσει αν είχε δοθεί πλάνο εργασιών για την κατεδάφιση της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου στην Επιθεώρηση Εργασίας, την Τροχαία και σε όλες τις συναρμόδιες αρχές.

Οι ευθύνες της εταιρίας για τον θανάσιμο τραυματισμό και τους σοβαρούς τραυματισμούς συνανθρώπων μας που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα την ώρα της κατάρρευσης, εκτελώντας εργασίες διαχωρισμού του οπλισμού από τα μπάζα, είναι μεγάλες.

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές: Να υπολογίζονται οι αριθμοί, τα κέρδη και οι ζημιές και όχι οι Ανθρώπινες Ζωές. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως, να αποδοθούν Ευθύνες και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *