Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου » Αήθης κοινωνικά ρατσιστική επίθεση κατά γυναίκας συνδικαλίστριας

Αήθης κοινωνικά ρατσιστική επίθεση κατά γυναίκας συνδικαλίστριας

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της Τ.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στη ΓΣΕΕ για το «πάγωμα» της λειτουργίας της επιτροπής ΤΔΕ του ΕΦΚΑ Αγίου Αλεξίου, η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ.) δηλώνει τα εξής:

Με ευθύνη συγκεκριμένου στελέχους του τοπικού ΕΦΚΑ, η επιτροπή δεν λειτουργεί νόμιμα, αφού, αυθαίρετα και παράνομα, έκρινε (!), ότι η -νόμιμα ορισμένη- εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ δεν δικαιούται να συμμετέχει, αντίθετα με όσα ορίζει το σχετικό ΦΕΚ, και χωρίς να έχει προηγηθεί επίσημη ενημέρωση.

Την προσωπική επιλογή αυτή του στελέχους του ΕΦΚΑ έρχεται ξαφνικά να καλύψει πολιτικά η Τ.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, της οποίας εμπνευστής είναι ο ιθύνων νους της -επί 6ετία- παράνομης κατάληψης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Είναι αντιληπτό ότι εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, επικρατεί πανικός στα τοπικά επιτελεία τόσο του ΚΚΕ, όσο και άλλων κομμάτων.

Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για ανήθικη επίθεση εναντίον μίας γυναίκας συνδικαλίστριας, με ψέματα για τα οποία έχει αποφανθεί με πρόσφατες αποφάσεις η Δικαιοσύνη.

Δεν μπορεί, επίσης, να αποτελεί δικαιολογία για ρατσιστική επίθεση με αχρείες συμπεριφορές και ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας, όταν ο δημόσιος διάλογος διεθνώς καταδικάζει απερίφραστα τη βία κάθε μορφής εναντίον των γυναικών.

Η πιθανότερη εξήγηση για αυτές τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές είναι ότι, στο πρόσωπο της βαλλόμενης γυναίκας συνδικαλίστριας, Σταυρούλας Παναγοπούλου-Νικολάου έχουν βρει τον συνδικαλιστικό – πολιτικό αντίπαλο που δεν έχουν καταφέρει να υπερκεράσουν.

Σε πείσμα όλων αυτών, η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ. παραμένει πιστή στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αλληλεγγύης.

Όσο για αυτούς, οι οποίοι επιλέγουν τα ψέματα και τη βία σε κάθε της μορφή, ο λαός έχει την κατάλληλη παροιμία: «Ο χοίρος τη λάσπη κυνηγά»…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *