Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ανακοινώσεις & Δελτία Τύπου » Δελτίο Τύπου – Παραγραφή αδικημάτων κατηγορουμένων

Δελτίο Τύπου – Παραγραφή αδικημάτων κατηγορουμένων

Πάτρα, 16.02.2022

Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝΔΕΣΥ) με αφορμή τη χθεσινή εξέλιξη στη δίκη των κατηγορούμενων Βασιλείου Βασίλη και Αγγελόπουλου Δημήτρη, μελών της «Διοίκησης» του Ε.Κ. Πάτρας, δηλώνει τα εξής:

Μετά το φιάσκο της επί 4 σχεδόν έτη συνεχιζόμενης εκκρεμοδικίας που αφορά τις παράνομες εκλογές Ιουνίου 2018 για τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει, παρότι η θητεία εκείνης της παράνομης Διοίκησης έληξε ήδη από το περασμένο Φθινόπωρο, σε ακόμη μία περίπτωση το άδικο πριμοδοτήθηκε από την αργή απονομή δικαιοσύνης και τις συχνές παρεμβάσεις της Πολιτείας με τις οποίες παύει ποινικές διώξεις και παραγράφει αδικήματα, εν ονόματι της αποσυμφόρησης της Δικαιοσύνης.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών έπαυσε -λόγω παραγραφής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4689/2020- χθες τη δίωξη για εξύβριση και απειλή μέλους της «Διοίκησης» του Εργατικού Κέντρου για περιστατικό που είχαν δημιουργήσει σε βάρος της επικεφαλής της ΣΥΝΔΕΣΥ Σταυρούλας Παναγοπούλου-Νικολάου στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και επιπλέον, σε συνέχεια της επιείκειας με την οποία αντιμετωπίζονται επισήμως τα λεγόμενα «χαμηλής απαξίας» αδικήματα, αθώωσε τον άλλο κατηγορούμενο για την πράξη της παράνομης βίας, επειδή αυτή διήρκεσε «λίγο».

Το συμπέρασμα είναι ότι έτσι επιβραβεύεται ο ιδιότυπος αυτός ακτιβισμός, σύμφωνα με τον οποίο το κριτήριο της αλήθειας είναι η αποτελεσματικότητα της δράσης. Δηλαδή, το αν πραγματικά συνέβη κάτι, θα εξαρτάται από το αν αυτό διήρκεσε πολλή ώρα ή αν άφησε ορατό αποτέλεσμα.

Σε πείσμα όμως αυτής της πραγματικότητας, για λόγους αδιαπραγμάτευτης αρχής και στάσης, η Συνδικαλιστική Παράταξη ΣΥΝΔΕΣΥ θα συνεχίσει να δρα, εμπιστευόμενη το δίκαιο και τους θεσμούς απονομής δικαιοσύνης, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η ροπή στην επανάληψη τέτοιων αθέμιτων πρακτικών που ενισχύεται όταν λαμβάνει και συγχωροχάρτια από την Πολιτεία, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε σοβαρότερα λάθη και ανάδειξη της αλήθειας και του δικαίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *